Fem ting du må huske på før du kjøper ny bolig

Den opplevde bokvaliteten påvirkes av mer enn boligens fire vegger. Her er fem ting du bør tenke på før du kjøper ny bolig.

Å investere i en bolig som ligger i et område med all nødvendig infrastruktur er en klok beslutning, som vil gi en rekke fordeler og bekvemmeligheter. 

Tenk deg å kunne gå eller sykle til jobben, dagligvarebutikker, shopping, treningssentre, Tromsømarka, skoler og barnehager. I stedet for å kjøre lange avstander. Dette alene kan spare deg for mye tid og penger. 

Tilgjengelighet
Når du vurderer et område bør du se om det er godt utbygd infrastruktur for vei, sykkel og gange. Ofte pågår det langvarig veiarbeid i forbindelse med etablering av nye boligområder. Noe som kan påvirke både fremkommelighet og sikkerhet. 

Ønsker du å bruke buss til jobb eller andre aktiviteter vil det lønne seg å undersøke om det er bussholdeplasser med mange avganger i nærheten. I tillegg er det smart å ta hensyn til transportkostnadene for å komme seg fra A til B. Slik sparer du mye på å kunne parkere bilen hjemme. 

Klikk her for å lese mer om hvordan Rolf-Harald kan spare 17.000 kroner i året. 

Kort vei til barnehager og skoler
Ta en tur i nabolaget for å gjøre deg kjent med hvor skolene og barnehagene befinner seg. Er det god dekning i området du vurderer å flytte til, vil du spare mye tid i årene som kommer. Samtidig som hverdagslogistikken blir enklere. 

Selv om du er ferdig med egne barn kan det lønne seg å ha nærhet til disse fasilitetene den dagen du skal selge. Slike boliger er svært populære i markedet.

Skoler og barnehager nær Einerhagen:
 • Einerabben bhg.
 • Polarhagen bhg.
 • Hvalrossen bhg.
 • Sjømannsbyen bhg.
 • Mortensnes skole
 • Langnes skole

Trygge uteområder 
Gjennom Einerhagen er det planlagt parseller og grønne arealer, som er med på å gi særpreg til den grønne bydelen. 

I hele området er det et ønske om tilrettelegge for at skal være bilfritt, slik at både store og små kan oppholde seg i uteområdene uten å være bekymret for biltrafikk. Når vi utvikler området ønsker vi også å ta vare på mye av den eksisterende skogen.

Mellom boligene er det planlagt koselige møteplasser. Der man kan samle familien til en hyggelig matbit, eller møte naboene over nytraktet kaffe. For barna er det planlagt aktivitets- og lekeområder. Alt i trygg distanse fra forstyrrende trafikk. 

Kort vei til dagliglivets stoppesteder
Før du kjøper ny bolig er det smart å tenke over hvor mye tid du kommer til å bruke på transport i hverdagen. 

Bor du nært jobben? Har barna fritidsaktiviteter de kan delta på uten behov for skyss? Er det langt til dagligvarebutikk? Kan jeg mosjonere uten å være avhengig av bil eller annen transport? 

Alle disse faktorene, som man kanskje ikke tenker over, spiller en stor rolle i hverdagen. Og påvirker livskvaliteten. 

I gåavstand fra Einerhagen:
 • Shopping 5 min.
 • Tusenvis av arbeidsplasser 5-15 min.
 • Lysløypa 5 min.
 • Idrettsanlegg 5-10 min.
 • Bussholdeplasser 5 min.
 • Barnehager 2-5 min.
 • Skoler 5-10 min.

En viktig investering
Boligen du kjøper er en viktig investering for fremtiden. Senere i livet ønsker du sannsynligvis å selge boligen, og da er du interessert i å få mest mulig igjen for investeringen. Se derfor etter populære boligområder der prisveksten historisk er høy. I Tromsø er det store forskjeller mellom prisveksten i ulike bydeler. 

Klikk her for å lese mer om prisveksten i forskjellige bydeler. 

Meld interesse

Meld din interesse for å få oppdateringer om prosjektet!