Slik kom Maria seg inn på boligmarkedet

Drømmen om egen bolig er fjern for mange. Flere års prisvekst, og strenge krav til egenkapital, gjør det vanskelig for mange å komme seg inn i boligmarkedet.

Nå lanserer vi en del av løsningen sammen med CoOwner. Som gjør at flere i Tromsø kan bli herre i eget hus.

Maria Tjøtta i leiligheten hun kjøpte høsten 2022.

Egen bolig

Maria Tjøtta (25), har i samarbeid med CoOwner, gjort drømmen om til mulighet. Høsten 2022 kjøpte hun sin første bolig, etter å ha vært flere år på leiemarkedet. – Jeg hadde egentlig gitt opp håpet om egen bolig. Helt siden jeg var ferdig med videregående skole har jeg vært på leiemarkedet, og brukt omtrent en halv million kroner på husleie. Det føles som å kaste penger ut av vinduet, forteller hun.

Kjøper sammen

CoOwner er et norsk selskap med hovedsete i Sandnes, som tilbyr en alternativ boligkjøpsmodell basert på deleie. – Vi bidrar med inntil 70% av egenkapitalen, slik at kravet om egenkapital enklere kan innfris. Selskapet blir samtidig solidarisk medlåntaker i boliglånet. Vår visjon er å bekjempe økonomisk og sosial ulikhet, gjennom å bidra til at flere kan eie sitt eget hjem, sier Odd Egil Flokketveit, leder salg og marked i CoOwner.

Fakta om medeierskap
  • Du mangler egenkapital til å kjøpe bolig.
  • CoOwner kan bidra med inntil 70 prosent av nødvendig egenkapital. 
  • Alle kan søke, ikke bare førstegangskjøpere.
  • Du kjøper ut CoOwner når du har nok kapital selv.
Odd Egil Flokketveit, leder salg og marked i CoOwner

Det er ikke bare førstegangskjøpere som kan benytte seg av dette tilbudet. Alle som har betjeningsevne, men som mangler oppsparte midler eller kausjonist til å oppfylle egenkapitalkravet, kan sende en søknad til CoOwner. – Vi har kunder i alle faser av livet,  fra førstegangskjøpere, til reetablerere og mennesker sent i livet, forteller Flokketveit.

Tilfredsstillende og lønnsomt

I sin egen leilighet reflekterer Tjøtta over livet som sjef i eget hus. – Jeg har aldri hatt «hjem- følelsen» før, men nå har jeg det. Det er godt å betale ned på eget lån og ikke andres. Til mer jeg betaler på lånet til billigere blir det å bo. Nå slipper jeg å kaste penger ut av vinduet. Og det føles veldig bra, sier Tjøtta. 

Maria Tjøtta er stolt eier av eget hjem.

For første gang i Tromsø

Modellen med deleie tilbys for første gang i Tromsø, når Einerhagen kommer for salg høsten 2023. Vi håper at deleie med CoOwner kan gi enda flere muligheten til å komme seg inn i et allerede stramt boligmarked i Tromsø. De som registrerer sin interesse på dette prosjektet vil få tilbudet først. Allerede på det første byggetrinnet vil det være mulig å samarbeide med CoOwner om å realisere boligdrømmen.

Trykk her for å lese mer om CoOwner.

Er du interessert i å kjøpe leilighet i Einerhagen med hjelp til å delfinansiere egenkapitalen? Trykk på knappen under.

Meld din interesse for å få oppdateringer om prosjektet!

Meld interesse