fbpx

Tromsøs største boligprosjekt søker samarbeidspartner

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Einerhagen Eiendom AS søker nå samarbeidspartner for å få bygget over 600 leiligheter med Tromsøyas kanskje mest sentrale beliggenhet.

Einerhagen skal nå realiseres, og blir en ny, grønn bydel på Langnes. Eiendomsprosjektet skal huse 620 to-, tre- og fire-roms leiligheter for folk flest. 

GRØNN LUNGE: – Einerhagen skal først og fremst være et godt sted å leve. Det skal være et bilfritt område, nært offentlig kommunikasjon og Tromsøs største arbeidsplasser, sier administrerende direktør Even Liahjell i Arnestedet Eiendom AS. Foto: Trond Tomassen, iNord

–  Bydelen får vestvendt beliggenhet og umiddelbar nærhet til noen av Tromsøs største arbeidsplasser og handelssentre. I tillegg er det skoler, barnehager og et stort friluftsområde like ved. Sykehuset og universitetet er noen steinkast unna, sier administrerende direktør Even Liahjell i Arnestedet Eiendom AS, som er eier av Einerhagen Eiendom AS.  

Positivt løft for prosjektet

Nå er selskapet på jakt etter en partner som de skal realisere prosjektet sammen med. 

–  Vi ønsker å finne en god partner som vi kan inngå samarbeid med for å løfte prosjektet videre og fortsette den positive utviklingen, sier prosjektsjef Tommy Andre Finstad. 

 Næringsmeglerne hos Tiger har fått oppdraget med å finne den riktige samarbeidspartneren. 

–  Vi er veldig glade og går ydmykt til arbeidet med dette viktige prosjektet for Tromsø. Dette er trolig det største prosjektet på øya noensinne i antall boenheter, sier partner og næringsmegler Trond Hammer i Tiger. 

SAMARBEID: Tommy Andre Finstad og Even Liahjell i Arnestedet Eiendom AS har inngått samarbeid med Tiger Eiendom ved daglig leder Oddbjørn Berg og næringsmegler Trond Hammer. Foto: Trond Tomassen, iNord

Daglig leder og kollega Oddbjørn Berg peker på kartet og viser at hvis man slår passeren rundt Einerhagen er det et svært innholdsrikt område. 

–  Dette er en populær del av Tromsø, og beliggenheten er optimal med tanke på nærhet til kollektivtrafikk, handel, flyplassen og arbeidsplasser som universitetet og sykehuset, sier Berg. 

Verdi på over 300 millioner

Statsforvalteren i Troms og Finnmark har nå frafalt innsigelsene, og planen skal sendes til godkjenning rett over nyttår. 

Arnestedet Eiendom AS ser for seg å selge en andel av aksjene i selskapet, og at boligprosjektet skal kunne realiseres i nær framtid.

–  Vi ønsker å ha en samarbeidspartner på plass innen kort tid. Estimater fra meglere tilsier at prosjektet har en verdi på godt over 300 millioner kroner, sier Liahjell. 

Arnestedet Eiendom AS eies av Tromsø kommune, og selskapets overskudd føres tilbake til kommunen. 

–  Det er stort behov for flere tilrettelagte boliger i kommunen, enten det er seniorboliger, omsorgsboliger eller boliger til utviklingshemmede. Vi håper at Einerhagen kan være med å oppfylle kommunens boligpolitiske mål, sier Liahjell. –  Vår visjon først og fremst er å gjøre Einerhagen til et godt sted å leve. 

SENTRALT: Einerhagen er en ny bydel på Langnes i Tromsø. Området ligger nært handelssenter som Jekta og K1 og kollektiv-knutepunktet Giæverbukta. 
Illustrasjon: AT Plan & Arkitektur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.