fbpx

– Man blir rett og slett glad av å være her

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Annika Jakobsen Hansen (12) er ett av rundt 500 medlemmer som drar nytte av Tromsø rideskoles tilbud. Dét er Einerhagen glad for å være med å støtte opp om.

På Tromsø rideskole (eid av Tromsø Ryttersportsklubb) har de totalt rundt 500 medlemmer, som aldersmessig spenner fra 4 år og opp til pensjonsalder. Ett av disse medlemmene er Annika Jakobsen Hansen (12), og for henne er det lite som kan konkurrere med tiden på rideskolen.

– Rideskolen betyr veldig mye for meg – man blir rett og slett glad av å være her, mener Annika, som i snitt tilbringer mellom to og fire timer om dagen på Sandnes gård på Ringvegen.

MYE TID: Annika tilbringer mellom to og fire timer på rideskolen hver dag.

BEGYNTE TIDLIG

Hun kom første gang til rideskolen da hun lå i barnevogn, og husker ikke ei tid uten. På Tromsø rideskole har hun både venner og sin egen ponni Celtic. Nesten hver eneste helg konkurrerer og trener de to sammen, og Annika drømmer om å jobbe med hest, samt en plass på landslaget i sprang.

– Jeg liker å være sammen med, og stelle Celtic, like mye som jeg liker å konkurrere. Det beste med å være på rideskolen er å få så god kontakt med et stort dyr, og jeg er veldig knyttet til Celtic, forteller Annika.

MYE VEDLIKEHOLD

På Tromsø Rideskole har de 76 hester, og de holder til på den gamle, ærverdige Tromsø-gården Sandnes gård.

VEDLIKEHOLD: Tromsø Rideskole, her ved daglig leder i Tromsø Ryttersportklubb Veronica Isaksen, holder til på den gamle gården Sandnes. Der har de store utgifter på vedlikehold.

– Det er klart at det er enorme vedlikeholdskostnader ved å holde til på en gammel gård. I tillegg vil vi gjerne arrangere stevner, og det trenger vi utstyr til. Derfor er det helt fantastisk at næringslivet bidrar med å sponse oss, mener daglig leder på Tromsø Rideskole, Veronica Isaksen.

SPONSER

Einerhagen sponser en rekke ulike lag, foreninger og klubber i Tromsø – deriblant Tromsø rideskole. Aktivitet tilpasset alle ligger nemlig Einerhagen nært til hjertet.

– Lag og foreninger er utrolig viktige for livskvaliteten til alle – både store og små, mener Even Liahjell i Einerhagen, og understreker at de er opptatt av tilgjengelig aktivitet, der alle kan inkluderes.

SPONSER: Einerhagen, her ved Odd Harald Eriksen og Even Liahjell, er opptatte av inkluderende og tilgjengelige aktiviteter.

På Tromsø rideskole har Einerhagen blant annet stått for tidtakerbua, som de for en tid siden fikk tilbud om å kjøpe fra NM på ski på Kvaløya.

– INKLUDERENDE

Anne Grete Jakobsen Hansen, mammaen til Annika, opplever at hestesporten er helt unik i det at den inkluderer alle aldersgrupper, alle samfunnslag og ikke minst: at den også er tilgjengelig for mennesker med funksjonsnedsettinger.

– Dessuten kan man være en del av hestemiljøet, uten å drive med idretten, legger hun til.

– Jeg vet ikke helt hva vi skulle gjort uten Tromsø rideskole. Her har vi nettverket vårt og fritidsinteressen vår, og vi trives veldig godt. Både jeg og mannen min bidrar aktivt på stevner og dugnader, forteller Anne Grete, som tidligere også red aktivt selv.

– GLEDE: Mamma Anne Grete synes det er fint å se gleden hestene og rideskolen gir datteren Annika.

– Det er en stor raushet i hestemiljøet. Dessuten er det fint for oss voksne å se gleden rideskolen gir barna våre, og se at de utvikler seg sammen med hesten, mener hun.

FRIVILLIGHET

Veronica Isaksen forteller at hele 30 prosent av driften på Tromsø rideskole baseres på frivillighet.

– Vi har årlig 2.000 dugnadstimer! Men det er sjeldent noe problem å få medlemmene til å stille opp – hestefolk er arbeidsfolk, sier hun.

Desto viktigere er de bidragene som kommer fra næringslivet, og Einerhagen tenker ikke å slutte med sitt bidrag til inkluderende aktiviteter:

– For oss er det givende å få bidra til lokale lag og foreninger, og vi kommer til å fortsette med det, sier Liahjell.

Einerhagen er et grønt og bilfritt boligprosjekt på Langnes. Området er på 51 dekar, der boligmassen vil dekke om lag 20 prosent. Det planlegges rundt 620 leiligheter, fordelt på 16 blokker, samt underjordisk parkering. I tillegg planlegges det flotte utearealer perfekt for lek, aktivitet og rekreasjon.

1 hendelser på “– Man blir rett og slett glad av å være her”

  1. Tilbakeping: Gir tromsø-idretten 15.000 i korona-støtte | Einerhagen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.