fbpx

Her planlegges den nye bydelen – bli bedre kjent med området!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Tromsøs nye bydel Einerhagen planlegges mellom Håpet og Langnes. Men hva vet du egentlig om nabolaget?

Det er Tromsø kommunes eiendomsselskap Arnestedet som står bak boligprosjektet Einerhagen, som etter planen skal bestå av rundt 620 leiligheter, fordelt på 16 blokker.

Einerhagen skal ligge i kilen mellom Heilovegen, Rypevegen og Ærfuglvegen – i området nedenfor Håpet, og like ved Jekta Storsenter. Dermed vil Einerhagen mest sannsynlig havne inn under Mortensnes skolekrets, sammen med resten av Håpet og alle adresser på postnummer 9014.

La oss bli bedre kjent med området, og alt det har å by på!

BEFOLKNING

Ifølge befolkningsstatistikk fra Tromsø kommune var det per juni 2018 3.652 innbyggere i Mortensnes skolekrets. Den største gruppen finner man i alderen 20-29 – det er 615 innbyggere i denne aldersgruppen i skolekretsen.

Ifølge statistikken fra 2018 bor 69.569 av Tromsø kommunes totalt 75.638 innbyggere i byområdene. Det betyr at 5,25 prosent av byboerne i Tromsø kommune bor i Mortensnes skolekrets.

SKOLE

Mortensnes skole er en barneskole for unger fra 1.-7.-trinn, og blir sannsynligvis skolen som barn i Einerhagen vil sokne til. I tillegg finnes det ungdomsskole nært Einerhagen-området: Langnes skole. Dette er en av byens nyeste ungdomsskoler, og det første kullet startet her i 2004.

UNGDOMSSKOLE: Tett på Einerhagen ligger ungdomsskolen Langnes skole, der første kullet startet i 2004.

Grønnåsen skole er dessuten bare ti minutter unna Einerhagen, dersom man benytter sykkel. Barne- og ungdomsskolen Ekrehagen sykler man til på under 15 minutter, og barneskolen Workinnmarka skole på under 10 minutter.

BARNEHAGER

Einerhagen vil ligge tett opp mot en rekke barnehager, der Einerabben barnehage i Alkevegen, Læringsverkstedet Heimly Solkollen barnehageNorlandia Hvalrossen barnehage og Polarhagen barnehage – alle tre i Ørnevegen – er de nærmeste.

Med andre ord har barnefamilier i Einerhagen et bredt utvalg når de skal finne et passende sted for minstemann.

STØRSTE PRIVATE?

Håpet er utvilsomt et nabolag som ligger nært det meste man trenger i hverdagen. I tillegg til skoler og barnehager har man nærbutikker (Coop Prix Håpet og Kiwi Håpet) og en rekke ytterligere handlemuligheter like rundt hjørnet.

I handelsparken på Langnes, bare minutter unna Einerhagen, ligger Jekta med sine 130 butikker, og K1 med sine 16, samt flere andre handlemuligheter.

STOR ARBEIDSPLASS: På Jekta Storsenter jobber det 1.200 mennesker, noe som muligens gjør det til byens største, private arbeidsplass?

På Jekta jobber det totalt rundt 1.200 mennesker – noe som muligens gjør det til byens største, private arbeidsplass. Potensialet er med andre ord stort for å få kort vei til jobben, når Einerhagen står ferdig.

NÆRT TIL «ALT»

På Håpet kan man ta seg en pizza på lokal-restauranten La Speranza, eller man kan benytte seg av et av de rundt 15 ulike serveringstilbudene på Jekta og K1. I tillegg planlegges det en kafé i nye Einerhagen.

LOKAL RESTAURANT: På Håpet ligger restauranten La Speranza.

Fra Einerhagen er det dessuten kort vei til flyplassen, til kollektivtrafikks-huben Giæverbukta, til lekeland for barn (Leos Lekeland) og til friluftstilbud (Tromsømarka). For å nevne noe.

NABOLAGSPROFILEN

Flere eiendomsmeglere benytter seg i dag av en såkalt «Nabolagsprofil», der potensielle kjøpere kan få et inntrykk av nabolaget de muligens skal kjøpe seg inn i.

Da Eie for litt siden solgte en bolig i Duevegen på Håpet kunne de i «Nabolagsprofilen» rapportere blant annet at: 20 prosent av de som er bosatt på Håpet er over 65 år.

Einerhagen skal tilby leiligheter av ulike størrelser – både 2-, 3-, og 4-romsleiligheter. De skal passe for ulike mennesker, i ulike stadier av livet.

Det planlegges underjordisk parkering, med heis direkte opp til leilighetene. Det vil gjøre boligene tilgjengelige for eldre beboere, eller beboere med bevegelseshemninger.

Det skal også legges inn parkeringsplasser for eventuelle hjemmehjelper i anlegget.

TILPASSET BARN

Nabolagsprofilen melder videre fra Håpet at: 25 prosent er barnefamilier.

Einerhagen skal bli en bydel godt tilpasset barnefamilier. Det planlegges store og innholdsrike utearealer, med totalt syv nærlekeplasser, to kvartalslekeplasser og en stor strøkslekeplass. For sistnevnte er ambisjonen å skape et «Mini-Charlottenlund».

I tillegg har Einerhagen som ambisjon å bli en bilfri bydel, noe som vil si at all parkering skjer under bakken, og at ingen biltrafikk (utenom brøyting og utrykningskjøretøy) slipper til mellom blokkene.

Det gir et trygt og godt bomiljø, kanskje særlig for barnefamilier!

FÅ NYE BOLIGER

I Nabolagsprofilen står det så at: 95 prosent av boligene på Håpet er over 20 år.

Kanskje på tide med noe nytt, altså?

Leilighetene som planlegges i Einerhagen skal bli både moderne og funksjonelle, samtidig som det legges store ressurser på grønne og attraktive uteområder.

I Einerhagen skal det bli godt å bo – i helt nye leiligheter!

Og til sist: 84 prosent eier sin egen bolig.

Einerhagen er et boligprosjekt for alle, og det skal være en mulighet for de fleste til å realisere boligdrømmen sin der. Kanskje finner du ditt framtidige hjem i Einerhagen?

1 hendelser på “Her planlegges den nye bydelen – bli bedre kjent med området!”

  1. Tilbakeping: Skaper nye uterom med innglassede balkonger | Einerhagen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.