fbpx

Fjernvarme-avtale i land for Einerhagen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kvitebjørn Varme skal levere fjernvarme til Einerhagen. – Det er viktig med grønne løsninger i alle ledd, sier Even Liahjell i Arnestedet Eiendom AS. 

Arnestedet Eiendom AS jobber for tiden med å realisere Einerhagen, som skal bli en ny, grønn bydel på Langnes. Etter planen skal prosjektet omfatte rundt 600 leiligheter, samt store, fine utearealer til lek, aktivitet og rekreasjon. 

Ettersom ambisjonen er at Einerhagen skal bli en grønn bydel, er Even Liahjell, administrerende direktør i Arnestedet Eiendom AS, opptatt av å finne mer miljøvennlige løsninger.

– Vi skal bygge en grønn bydel, og derfor er det viktig for oss med grønne løsninger i alle ledd. Vi er veldig fornøyde med at vi tidlig i prosessen har inngått en avtale med Kvitebjørn Varme – det er gunstig både for oss, for dem og for forbrukerne, sier han. 

LES OGSÅ: Slik skal Einerhagen bli en bilfri bydel

Inngått avtale

For Kvitebjørn Varme er avtalen med Einerhagen en betydelig kontrakt, og daglig leder Frank Mathillas forteller at de setter stor pris på samarbeidet.

– Vi skal primært levere fjernvarme til leilighetsbyggene, men satser også på å kunne levere varme til byggeplassen i oppføringsfasen.

I Einerhagen satser man på en bilfri løsning, der ingen privatbiler slipper til mellom husene. Der skal det heller være gang- og sykkelstier, og også disse planlegges å varmes med fjernvarme.

Spillvarme

Fjernvarme baserer seg på spillvarme – energi som ellers ville gått tapt. 

– Med fjernvarme tar vi vare på ressursene. Vår oppgave er primært å destruere avfall, ved å brenne det som ikke kan materialgjenvinnes. Deretter renser vi gassene, slik at vi ikke slipper ut miljøgifter, og tar vare på varmen fra avfallsforbrenningen. Den brukes videre til å varme opp bygg, til tappevann eller til gatevarme, forteller Mathillas. 

I 2019 klatret Tromsø på lista, og ble Norges femte største fjernvarmeby etter Oslo, Trondheim Bergen og Hamar. Kvitebjørn Varme er landets tiende største fjernvarmeselskap, og har i dag over 200 kundesentraler i Tromsø. I 2019 leverte de totalt 150 GWh til kundene i Tromsø. Den nye avtalen med Einerhagen gjør at Kvitebjørn Varme vil se ytterligere vekst i årene framover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *