fbpx

– Fantastisk at det bygges boliger nært handel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Einerhagens største nabo heter Jekta Storsenter, og senterleder Laila Myrvang ønsker den nye bydelen hjertelig velkommen.

Kun meter unna området som etter hvert vil bli kjent som Einerhagen – byens nye, grønne bydel – ligger kjøpesenteret som sørger for jobb til 1.200 mennesker. Dette gjør Jekta til byens største, private arbeidsplass.

NABO: En av Einerhagens nærmeste naboer vil være Jekta Storsenter.

På huset jobber det ikke bare butikkmedarbeidere. Det er en rekke roller som skal bekles for at senteret skal gå rundt:

– Her har vi senterkontoret med vaktmestere og driftspersonell, vi har elektrikere og snekkere her daglig, vi har faste folk som kommer med vareleveringer, reklamefolk og folk som jobber med skilting. Dessuten reiser folk til Jekta ukentlig for møter – leietakerne våre kan bruke møterommene her til å avholde både kurs og regionsmøter, forteller senterleder Laila Myrvang.

Følg Einerhagen på Facebook!

«NÆRBUTIKK»

Jekta spiller også en viktig rolle for lokalområdet.

– Veldig mange som jobber på Jekta, bor også i nærheten. Det er mange her på huset som kan gå til jobb – meg selv inkludert, legger Myrvang til.

Én av Einerhagens viktigste filosofier er at man som beboer i bydelen skal kunne ha det meste innenfor rekkevidde, slik at man kan gå, sykle eller gå på ski til det meste man trenger i hverdagen.

«NÆRBUTIKK»: Jekta blir som en stor nærbutikk for beboerne i nærområdet, mener senterleder Laila Myrvang.

– Jekta er jo på mange måter en «nærbutikk» for hele området. Dessuten har vi en del tjenester utenom handel, som folk i nærområdet har bruk for – både legesenter, bank, kiropraktor og apotek, sier Myrvang.

STØRSTE KJØPESENTER

Jekta Storsenter er Nord-Norges største kjøpesenter, både når det kommer til antall butikker og når det kommer til omsetning. (City Nord i Bodø er dog bittelitt større arealmessig).

STØRST: Jekta er det største kjøpesenteret i Nord-Norge når det kommer til omsetning og antall butikker.

Men Jekta har ikke alltid vært den mastodonten den er i dag. La oss for et øyeblikk skru klokka tilbake nesten 22 år, til 29. mai 1997:

«Da trossen som sperret inngangen ble skåret over, veltet det en hel liten brottsjø av kjøpelystne over rekka og videre under dekk til de over tredve forskjellige butikkene.».

Slik beskrev journalist Knut Smistad i Nordlys åpningsminuttene av det da splitter nye og moderne kjøpesenteret våren ’97.

Lurer du på hvor navnet «Einerhagen» kommer fra? Her er svaret.

UTBYGGING

I 12 år levde Jekta i lokalene fra ’97, før de i 2009 startet en omfattende utbygging av senteret. Da ble de blant annet slått sammen med Jekta Øst – tidligere Polarsenteret, og i 2012 sto nye Jekta Storsenter, slik vi kjenner det i dag, klart.

Arealet var da på 65.000 kvadratmeter, og senteret har i dag hele 130 butikker – altså 100 flere enn i den spede start for 22 år siden.

OMSETNINGSREKORD

Og med 130 butikker, legges det selvsagt igjen en hel del penger innenfor kjøpesenterets vegger.

REKORD: I fjor satte Jekta omsetningsrekord: totalt ble det omsatt for nesten to milliarder kroner på kjøpesenteret.

I fjor opplevde Jekta rekordomsetning: totalt ble det omsatt for nesten to milliarder kroner– noe som er en økning på 2,5 prosent fra året før. Besøkstallet endte for fjoråret på 3,66 millioner.

Det meldte Nordlys i en artikkel 2. februar.

FRAMTIDEN

Og Jekta vil, som resten av området, hele tiden fortsette å utvikle seg.

– På et kjøpesenter vil det alltid være utskifting – noen butikker forsvinner, og andre kommer til, sier Myrvang.

– I tiden framover skal vi dog satse mer på serveringssteder, og øke tilbudet der. Det har blitt mer vanlig å spise ute, og den trenden skal vi selvsagt være med på, fortsetter hun.

Myrvang forteller at senteret også er opptatt av å ha en grønn tankegang:

– Vi er et nytt kjøpesenter som er bygd for fremtiden, og vi tenker bærekraftige løsninger enten det dreier seg om oppvarming, avfallshåndtering, transport eller kommunikasjon. Vi har nylig blitt stolt Klimapartner, og her har vi funnet et godt forum som kan ta oss videre i vårt allerede etablerte arbeid med riktige og gode miljøtiltak.

– HJERTELIG VELKOMMEN

Senterlederen er glad for at det skjer ting i nærområdet, og setter pris på at det bygges boliger.

– Vi ønsker Einerhagen hjertelig velkommen! Det er fantastisk at det bygges boliger nært handel og kjøpesenter, mener hun.

Da kan nemlig folk bruke beina når de skal stikke innom, og Myrvang understreker at Jekta ikke bare er en arena for handling:

– Dette er en sosial arena også. Mange kommer innom bare for å «henge», og vi har flere stamgjester som liker å spasere rundt på senteret for å få seg litt trim – særlig når det er dårlig vær.

NY BYDEL: Einerhagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *